niedziela, 4 stycznia 2015

... czekoladowa rozpusta

  Pewnie już sam tytuł Was zaciekawił. I dobrze, bo tak miało być. 
Wchodzę zatem w nowy rok z przytupem godnym dietetyka :) 
Dzisiaj mam dla Was przepis na coś tak dobrego, że ślinianki zaczynają intensywniej pracować kiedy myślę o tym puddingu.
Oczywiście bez cukru i wszystko jest ze świeżych produktów. 
A czas przygotowania nie jest dłuższy niż 10-15 minut. Zatem do dzieła 

Pudding - Czekoladowa Rozpusta           (porcja dla 2 -3 osób)

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki surowego kakao
    (może być też zwykłe )
  • 2 świeże żółtka kurze 
  • 1/2 dojrzałego avocado
  • łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki kardamonu


 Jak zrobić: Wszstkie składniki włorzyć do jednej miski i zblendować do jednolitej masy.

Jak podać: Można podać z owocami pokrojonymi w kostkę np: gruszka, ananas. Można również zjeść sam puding. 
Możecie dodać również ser mascarpone żeby pudding miał bardziej kremową konsystecję, a na wierzchu posypać amarantusem (jak na zdjęciu)



Smacznego kochani w nowym roku 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz