poniedziałek, 8 września 2014

... i po warsztatach

    Wszystko co dobre szybko się kończy. Warsztaty kulinarne też szybko nam minęły. Frekwencja dopisała,co mnie bardzo ucieszyło. A inwencja twórcza uczestników pomogła stworzyć ze świeżych warzyw i owoców pyszne potrawy. 
Natomiast wycieczka tramwajem była miłą otoczką całych warsztatów aby pokazać Łódź. To tak w skrócie ode mnie.
 

Przez najbliższy tydzień będę dodawała przepisy wymyślone przez uczestników warsztatów "Gotowanie w Tramwaju" 

Dzisiaj na stół podane będą trzy sałatki :) 

 Sałatka siostrzana 
nazwałam ją tak,bo przygotowały ją dwie siostry
  • mix sałat
  • melon
  • oliwki zielone
  • ogórki kiszone
  • papryka czerwona
  • ser camembert naturalny
  • przyprawy: pieprz ziołowy, bazylia, zioła prowansalskie - warzywa/owoce pokrojone na kawałki,wszystkie składniki wymieszane razem :)
Sałatka owocowa:
  • śliwki
  •  jabłko
  • nektarynka
  • mleko sojowe
  • siemię lniane
  Sałatka warzywna:
  •  jogurt naturalny
  • pomidorki małe
  •  ogórki kiszone
  • serek President
  • serek Mozzarella
  • łosoś w puszce
  • kiełki brokułów
  • mix sałat (typu florencka)
  • zioła prowansalskie
  • pieprz ziołowy
  Foto sałatka:
  • pomidory koktajlowe pokrojone w ćwiartki 
  • mieszanka sałat
  • ser Brie
  • łosoś z puszki w sosie własnym
  • odrobina rozgniecionych orzechów włoskich
  • olej orzechowy.

Poniżej znajdziecie fotorelację z warsztatów Macieja Zawiasy - smacznego oglądania










1 komentarz:

  1. Wszystkie sałatki były pyszne a pomysły rewelacyjne :) Dla mnie najlepsza "sałatka siostrzana" ;)

    OdpowiedzUsuń