A co powiecie na ryż w kolorze czerwonym? Skusili byście się na taki dodatek w waszej codziennej diecie?
Ja oczywiście nie była bym sobą, gdybym nie spróbowała jak smakuje czerwony ryż pełnoziarnisty.
Ja oczywiście nie była bym sobą, gdybym nie spróbowała jak smakuje czerwony ryż pełnoziarnisty.
Otóż kochani, ten ryż w smaku niewiele różni się od ryżu brązowego. Rzeczywiście ma lekko orzechowy zapach, ale słodki to on nie jest wcale ( choć piszą, że charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem )
- wartość energetyczna - 368 kcal (1558 kJ)
- białko - 7,4 g
- węgle - 77,7 g
- tłuszcze - 2,4 g
I tak podczas jedzenia możesz mieć wrażenie, że jest niedogotowany. Cena również nie zachęca do regularnego kupowania tego produktu,
ale spróbować warto.
ale spróbować warto.
Każdy kto lubi eksperymentować w kuchni może liczyć się z tym, że czerwony ryż go nie zawiedzie. Można go dodawać do sałatek, deserów, wypieków oraz innych wytrawnych dań.
A zatem do dzieła.
A zatem do dzieła.
Ja dzisiaj na obiad będę jadła czerwony ryż z pulpetami z mięsa indyczego nadziewanymi czerwoną fasolą. Brzmi nie źle, prawda ?
ryżu się nie gotuje, ryż się paruje :D
OdpowiedzUsuńsłuszna uwaga :) tylko dzisiaj mało kto tak paruje ryż
Usuń